28 Mart 2009 Cumartesi

DÜNDEN BUGÜNE CUMACILAR

DÜNDEN BUGÜNE CUMACILAR

Cumacilar, Cuma aksamlari toplanan, haftanin yorgunlugunu bazen kedere, bazen da keyfe bogan Nürnberg’li bir hosgörü cemaatidir.

Bardaklarinda bulut icer, tabaklarinda muhabbeti meze ederler.

Cuma aksamlari toplanmalarinin altinda, son is gününün bitmesi ve haftasonunun baslamasindan baska hic bir neden yoktur.

Aklinizdan gecen komplo-teorileriyle de hic bir ilgi ve alakasi yoktur.

Cumalarin ilk baslangic tarihi 1990 yilinin yaz aylaridir. Keyifli gecen sekiz yilin ardindan cöküs dönemi yasanmis ve 1998 yilinda dagilmistir.

Dagilma sürecinin ilk nifak tohumlarini Cumacilar Mürid-i (Asistan Mürid) Erman Efendi atmistir. Tabii onun yardimcisi ruhunu ic-Fasizme teslim etmis Osman Efendinin katkilari da Cumacilar tarihine yazilmistir.

Erman Efendi her ne kadar Cumacilarin ilk kurucularindan olsa da; Ajan-Provakatör davranislarindan dolayi hic bir zaman „Harb-i Cumaci“ olamamis, her zaman Asistan-Mürid olarak kalmistir.

Asistan-Mürid Erman’in mürsidligini yaptigi Loni Übler Tekkesinin kapilarini Cumacilar Cemaatine kapamasiyla baslayan Diaspora yasami Cumacilar üzerinde cok derin izler birakmistir.

Diaspora yasami Cumacilari cekmek zorunda kaldiklari acilarla tanistirmis, mekansiz kalan Cumacilar, degisik Mekan ve Mey-i hane‘lerde kendilerine „Yurt“ aradilarsa da, sonuc hep hüsran olmustur.

Yasamak zorunda kaldiklari horlanma, zulüm ve iskence ruhlarlarinda derin izler birakmis, hayata küskünlük ve nihayetinde Cumacilar 1998 yilinin soguk bir kis aksami dagilmistir.

Taa ki, 2007 yilinin Nisan aylarina kadar.

Nisan 2007’de Cumanin büyük üstadi Cumbaba Fikri, mürit Adnan Efendi ulakligiyla ve niyeti süpheli Asistan-Mürit Erman Efendinin oluruyla , Cumacilari 20.Nisan.2007 tarihinde yeniden Cumalara davet etti.

Asagida göreceginiz video ve fotograflar, Cumacilarin yeniden hayata döndügünün ve esaret yillarinin bittiginin belgesidir.

Üstadimiz Cumbaba Fikri'ye derin sükranlarimizi sunariz.

Gökhan
harb-i Cumaci

3 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel olmus
erman

Adsız dedi ki...

Cumacilarin yeniden toplanmasi vatana millete hayirlar nasip etsin.

Yolunuz acik, muhabbetiniz bol olsun

Sempatizan Cumaci

Adsız dedi ki...

merh.
Arkadaslar bir an önce toplanmaliyiz gelismelerri yormakta zorluk cekiyorum, yardiminiza ihtiyacim var.